Siirry pääsisältöön

Australia kuvat


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oseania

Oseania on Tyynellämerellä sijaitseva saaristojen ryhmä, jonka pinta-ala on  9 008 458 km².  Oseania kuuluu Tyynenmeren mannerlaattaan.        Oseaniassa on trooppista ja lauhkeaa ilmastovyöhykettä. Suurin osa tyynen meren saarista on trooppisella vyöhykkeellä, mutta Australia ja Uusi-Seelanti kuuluvat lauhkeaan vyöhykkeeseen.       Tuliperäisillä saarilla on enemmän kasvi- ja eläinlajeja, kuin ei-tuliperäisillä saarilla. kuva: Oseanian valtiot

Aboriginaalit

Aboriginaalit Aboriginaalit tulivat Australiaan maata pitkin 60 000 vuotta sitten, kun veden pinta oli matalammalla kuin nykyän. 36 000 vuotta sitten aboriginaalit elivät jo koko mantereella.        Osa aborginaaleista poikkeaa muista aborginaaleista fyysisesti.  Heillä miesten pituus on 140-150 cm ja naisten pituus on 15-30 cm.       Uniaika on aboriginaalien uskonnon ajanjakso. Uniaikana aboriginaalit uskoivat, että maan alla nukkuneet yliluonnolliset oliot heräsivät maan alta ja loivat maan ja ihmisen.       Aboriginaalit metsästivät ja keräilivät ruokansa. He eivät hyödyntäneet maanviljelyä tai kotieläimiä.        Aboriginaalien rituaaleihin kuuluivat esitykset, joissa käytettiin monimutkaisia tanssiliikkeitä. Seremonioiden lauluissa saattoi olla jopa satoja säkeistöjä.       Aboriginaalien tarinat saattoivat olla esimerkiksi pyhiä, arkipäivästä kertovia, historiallisesti t...

Australian maukas osa kulttuurista

Eurooppalaisten tullessa Australiaan 1600-luvulla alkuperäisväestössä oli metsästäjiä ja keräilijöitä, jotka käyttivät aseinaan keihäitä, nuijia ja bumerangeja. Näiden aboriginaalien ruokakulttuuria kuvataan sanalla ”bush tucker”. Ruokavalio koostui monipuolisesti paikallisista kasveista ja eläimistä. Tänä päivänä aboriginalien osuus väestöstä on vain 2 %. Australialainen ruokakulttuuri eroaa suomalaisesta ruokakulttuurisa mrlko reippaasti. Voisi sanoa australialaisen ruuan olevan epäterveellisempää kuin isänmaamme, sillä peruna esimerkiksi on lähes aina ranskanperunoiden muodossa ja salaatti korvataan usein keitetyillä vihanneksilla.  Barbeque on hyvin yleinen ruuanvalmistustapa, kun ystävät tai perhe ovat tulossa kylään, ja joissain perheissä jokapäiväinen päivällinen. Yleisiä barbequen liharuokia ovat hampurilaispihvit, erilaiset makkarat ja nakit, kana- ja kebabvartaat sekä pekonilla täytetyt sienet.