Eurooppalaisten tullessa Australiaan 1600-luvulla alkuperäisväestössä oli metsästäjiä ja keräilijöitä, jotka käyttivät aseinaan keihäitä, nuijia ja bumerangeja. Näiden aboriginaalien ruokakulttuuria kuvataan sanalla ”bush tucker”. Ruokavalio koostui monipuolisesti paikallisista kasveista ja eläimistä. Tänä päivänä aboriginalien osuus väestöstä on vain 2 %.
Australialainen ruokakulttuuri eroaa suomalaisesta ruokakulttuurisa mrlko reippaasti. Voisi sanoa australialaisen ruuan olevan epäterveellisempää kuin isänmaamme, sillä peruna esimerkiksi on lähes aina ranskanperunoiden muodossa ja salaatti korvataan usein keitetyillä vihanneksilla.
Barbeque on hyvin yleinen ruuanvalmistustapa, kun ystävät tai perhe ovat tulossa kylään, ja joissain perheissä jokapäiväinen päivällinen. Yleisiä barbequen liharuokia ovat hampurilaispihvit, erilaiset makkarat ja nakit, kana- ja kebabvartaat sekä pekonilla täytetyt sienet.
Australialainen ruokakulttuuri eroaa suomalaisesta ruokakulttuurisa mrlko reippaasti. Voisi sanoa australialaisen ruuan olevan epäterveellisempää kuin isänmaamme, sillä peruna esimerkiksi on lähes aina ranskanperunoiden muodossa ja salaatti korvataan usein keitetyillä vihanneksilla.
Barbeque on hyvin yleinen ruuanvalmistustapa, kun ystävät tai perhe ovat tulossa kylään, ja joissain perheissä jokapäiväinen päivällinen. Yleisiä barbequen liharuokia ovat hampurilaispihvit, erilaiset makkarat ja nakit, kana- ja kebabvartaat sekä pekonilla täytetyt sienet.
Kommentit
Lähetä kommentti